SAWMILL GULCH RESIDENCE

At the end of a high mountain road in an area referred to as Sawmill Gulch, this new home reaches in all directions to take in the vistas and maximize the buildable area. An art studio acts as anchor of the home, with the various legs of the home taking on a sawmill building typology (long and skinny).

This design allows seamless connection to the surrounding forest and distant mountains, both from the interior spaces as well as from the many exterior decks, and amazing natural light in all areas. Movement through the home was choreographed so that the focal point at the end of each procession was either nature or art.

Photo credit: Chris Chapman Photography

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google