HILLSIDE RESIDENCE

This year-round home for a family of four is situated on a grassy hillside just five minutes from downtown Missoula. The home is composed of three distinct gable roofed volumes connected by a glass entry hall. Each volume holds a distinct function and is positioned to capture and frame incredible views of the surrounding mountains and valleys.
Though quite visible from the neighborhood below and the popular hiking trails on the hillsides above, the clients wanted the home to have an understated presence on the land. This was achieved by dividing the home into a compound of simple, agriculture inspired volumes and partially burying it into the hillside. By camouflaging the home while opening up to the massive views the design achieves a comfortable balance of prospect and refuge.

Photo credit: Gibeon Photography

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google