PATTEE CANYON RESIDENCE

Perched on a forested hillside above Missoula, the Pattee Canyon Residence provides a series of bright, light filled spaces for a young family of six. Set into the hill, the home appears humble from the street while opening up to panoramic views down the valley.

Exposed steel structural ribs and generous glazing in the great room mark a rhythm and draw one’s gaze to the folding horizon. Smaller windows on the lower level frame intimate portraits of nature. Cedar siding and dark shingle roofing help the home blend in with its piney surroundings. Inside, rough sawn cabinetry and nature inspired tile provide a textural balance with the bright white spaces and contemporary fixtures.

Photo credit: Bryant Photographics

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google