RAVALLI ELECTRIC CO-OP

This new 58,000 square foot dispatch and operations facility is a mix of wood framed and prefabricated metal buildings placed comfortably into their rural valley setting. Gable roof forms were incorporated to tie into the pastoral landscape, local design aesthetic, and surrounding mountains.

These simple forms nicknamed ‘the huts,’ help to organize the programmatic elements, break down the exterior volume, and introduce different types of daylighting effects into the interiors. The crisp minimal detailing contributes to a contemporary aesthetic that ties in with the technical nature of the building.

Awards:

2020 – AIA Montana Design Excellence Merit Award

Photo credit: Hixson Studio

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google